Cupping is een techniek die veel wordt gebruikt om stagnaties van energie op te lossen.

 

 

Deze methode werkt ook zeer effectief bij het verminderen van cellulite in verschillende stadia zowel bij de medium als de harde variant van cellulite.

 

Cupping wordt op de huid vacuüm gezogen door middel van siliconen cups, op deze manier stimuleer je het weefsel plaatselijk van een optimale doorbloeding en trek je de verklevingen als het ware los.

 

De stofwisseling in de vetcellen wordt geactiveerd, ook de niet verharde vetcellen waarvan de stofwisseling niet meer functioneert ( de harde en pijnlijke bobbels in het weefsel) worden weer in beweging gezet.

Deze methode is goed te combineren met een massage.

 

Door de verstoringen in het weefsel kunnen er blauwe plekken ontstaan die binnen een paar dagen vaak weer verdwijnen.

Net als elke behandeling voor het verminderen van cellulite zijn hierbij ook meerdere behandelingen raadzaam. Het beste is om dit als kuur van bijvoorbeeld 10 sessie te doen voor duidelijk zichtbaar resultaat.

 

Er worden diverse cups op de meridianen, pijnlijke plaatsen of verklevingen geplaatst en rustig heen en weer geschoven, zodat de huid licht opgetild wordt. 

Gifstoffen in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken wat kan zorgen voor blokkades en ongemakken.

 

Bij een cupping massage worden gifstoffen aan het huidoppervlak gebracht en de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd.

Daardoor kan het lichaam de toxines veel eenvoudiger afvoeren en voel je je na de massage mentaal en fysiek een stuk fitter.

Tegelijk wordt de emoties die bij de drukpunten horen ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

 

Cupping massage is vooral te gebruiken bij:

  • schouder/nekklachten
  • stress
  • spanning
  • migraine
  • rugklachten.
  • verzuring van het lichaam

 

Pijn vermindert aanzienlijk of verdwijnt zelfs geheel.

De Cupping massage kan eveneens dienen als aanvulling op een anti-cellulitis en/of andere afslankbehandelingen aangezien het gebruik van de cups het afvoeren van vocht en vet uit de weefsels en vetcellen vergemakkelijkt.

 

 

 

 

 

 


Design by Webdesign Wien